شرح وظایف مسئول آموزشی کارآموزان
نظر بر اهمیت نقش مسئول آموزشی کارآموزان در اجرای هرچه بهتر برنامه های تدوین شده و دستیابی هرچه بیشتر به اهداف آموزشی گروه پوست جهت فراگیران دوره آموزشی چرخشی کارآموزی ؛ ضمن عرض تبریک بواسطه انتخاب شایسته شما به این سمت مهم و آرزوی موفقیت روزافزون در اجرای مسئولیتهای محوله؛ توجه شما را به برخی از وظایف این سمت جلب می نماید.
- قبل از شروع دوره چرخشی و در حین آن، می بایست از کفایت امکانات و فضای فیزیکی آموزشی در کلاسهای درس بخش و درمانگاه، اطمینان حاصل نموده و درصورت لزوم نسبت به تامین تعداد کافی صندلی و یا تعبیه وسایل گرمایشی-سرمایشی لازمه اقدام لازم صورت گیرد.
- در مواقعی که تعداد فراگیران معرفی شده فراتر از فضای آموزشی موجود در بخش باشد و یا در شرایط عدم وجود فضای مناسب آموزشی (بعنوان مثال در صورت خرابی دستگاههای سرمایشی طی فصول گرم سال) میبایست پس از هماهنگی با مدیر و معاون آموزشی گروه، در اسرع وقت اقدامات مقتضی جهت امکان استفاده از سالن اجتماعات و کلاسهای درس عمومی بیمارستان صورت پذیرد.
- در صورت خرابی هریک از وسایل کمک آموزشی (همچون کامپیوتر، ویدئوپروژکتور، پوینترو...) و بمنظور جلوگیری از ایجاد هرگونه تاخیر و وقفه در امر آموزش، بایست فورا اقدامات و پیگیریهای لازم صورت گیرد.
- در اولین روز شروع دوره، اسامی ارسال شده از آموزش را باید با فراگیران مراجعه کننده به بخش تطابق داده و در صورت عدم وجود اسامی هریک از فراگیران، باید وی را درخصوص مهلت سه روزه جهت انجام پیگیری های لازمه در این خصوص کاملا توجیه نماید.
لازم به ذکر است که درصورت رویت هرگونه مغایرت بین لیست اسامی ارسالی از دانشکده و لیست فراگیران حاضر در بخش ودرنتیجه بروز هرگونه مشکلات اداری آموزشی ناشی از پذیرش فراگیران بدون نامه معرفی در بخش پوست، تقصیر اصلی بر عهده مسئول آموزش کارآموزان بوده و ایشان میبایست پاسخگوی گروه وهمچنین آموزش دانشکده دراین خصوص باشد.
- در اولین روز شروع دوره باید نسبت به اطلاع کلیه فراگیران از قوانین و مقررات بخش پوست وشرح وظایفشان، اطمینان حاصل نماید ( از طریق برگزاری جلسه معارفه برای کارآموزان در بدو شروع دوره و یا امضا نمودن برگه پیوست شماره 1 توسط فراگیران پس از قرائت آن توسط نماینده)
- نگارش لیست اسامی فراگیران در دفتر حضورو غیاب هم بخش و هم درمانگاه در اولین روز شروع دوره.
- نظارت بر اجرای منظم و به موقع کلاسهای بخش و درمانگاه در راس ساعتهای مقرر و با طول مدت مناسب (کلاسهای بخش بایست راس ساعت 8 شروع شده و بمدت حداقل 75 و حداکثر 105 دقیقه بطول انجامد. کلاسهای درمانگاه نیز راس ساعت 10:30 شروع شده و حداقل تا ساعت 12 برقرار باشد)
- نظارت دوره ای بر ثبت دقیق نتایج حضور و غیاب فراگیران در دفتر مربوطه دربخش و درمانگاه (همچنین ثبت تاریخ، نام استاد مربوطه، عناوین بیماریهای مطرح شده در کلاسهای درس درمانگاه)
- در صورت وجود تعطیلی رسمی در یک دوره چرخشی ، میبایست در ابتدای دوره نسبت به جایگزین نمودن مباحث مربوطه در سایر روزها برنامه ریزی لازم را انجام داده و تاریخ برگزاری جلسه فوق العاده را از قبل به مدرس مربوطه و فراگیران اطلاع دهد.
- در موارد خاص و در صورت بروز هرگونه تغییر و جابجایی در برنامه زمانبندی شده کلاسها، بایست پیشاپیش به مدرسین مربوطه اطلاع رسانی صورت پذیرد.
- در مواجهه با هرگونه خواسته ای از جانب فراگیران (مانند درخواست مرخصی، تعطیل نمودن روز ماقبل امتحان، گروهبندی فراگیران جهت حضور در درمانگاه، و...) ؛ ضمن اجتناب از هرگونه تصمیم گیری شخصی، باید مراتب را به اطلاع مدیر و معاون آموزشی گروه رسانده و پاسخ را منوط به طرح موضوع در جلسه گروه نمود.
- پیگیری لازم جهت جمع آوری سوالات همگی اساتید تا پایان هفته سوم را انجام داده و لیست کامل سوالات را بموقع جهت تایپ به منشی بخش تحویل نماید.
- هر یک از دستیاران موظفند که به ازای هر یک از جلسات درسی خود 3 سوال طرح نموده و آنها را حداکثر تا انتهای هفته سوم ،به مسئول آموزشی کارآموزان ارائه دهند. مسئول آموزش نیز بایست از میان سوالات فوق، برای هر جلسه دو سوال را انتخاب و جهت تایپ به منشی بخش تحویل نماید.
- روز ماقبل امتحان، پرینت اولیه سوالات را از نظر وجود هرگونه اشکال تایپی ، وجود سوال تکراری ، ویرایش و ترتیب بندی، وجود فضای کافی جهت سوالات تشریحی و... بازبینی نموده و پس از اطمینان از کامل و صحیح بودن سوالات؛ نسخه نهایی را جهت تکثیربه تعداد کافی به منشی بخش تحویل دهد.
- در آخرین ساعات اداری روز ماقبل امتحان، باید هماهنگی های لازم جهت برگزاری هر چه بهتر آزمون ( مانند نظارت بر چیدمان مرتب صندلیها ، پاک کردن مطالب روی تخته کلاس، تامین تعداد کافی زیردستی،و...) بعمل آید.
- بر حسب تعداد فراگیران، بایست از قبل در خصوص برگزاری آزمون در یک کلاس واحد و یا دردو کلاس مجزا تصمیم گیری شده و اقدامات مقتضی در این زمینه صورت پذیرد.
- جهت برگزاری آزمون، باید در هر کلاس دو نفر بعنوان ممتحن حضور داشته باشند فلذا مسئول آموزش باید روز قبل امتحان، هماهنگی لازم با دستیاران مربوطه را انجام دهد.
- مسئول آموزش کارآموزان بایست شخصا بعنوان ممتحن از ابتدا تا انتهای آزمون حضور داشته و علاوه بر پاسخگویی به سوالات فراگیران در سر جلسه، بر سلامت آزمون و شروع و پایان بموقع آن نظارت نماید.
- پس از برگزاری آزمون بایست پیگیر تصحیح هر چه سریعتر سوالات توسط مدرس مربوطه باشد.
- پس از تصحیح کامل سوالات توسط اساتید، مسئول آموزش کارآموزان باید جمع بندی نمره خام برگه آزمون کتبی و آسکی هر فراگیر را انجام داده و سپس با در نظر گرفتن شرح حال ارائه شده توسط فراگیران و حضور و غیاب آنها در کلاسهای درس بخش و درمانگاه و اتاق عمل؛ نمره نهایی دانشجویان را تعیین نماید.
- پیش از اعلان نتایج، ابتدا باید نمرات نهایی به رویت و تایید مدیر و معاون آموزشی گروه رسانده شود.
- لیست نهایی نمرات فراگیران پس از امضا و مهر شدن توسط معاون آموزش گروه و مسئول آموزش کارآموزان، بایست قبل از ارسال به دانشکده، بمدت حداقل یک هفته روی تابلوی اعلانات بخش نصب شود و طی این بازه زمانی، مسئول کارآموزان پاسخگوی اعتراضات دانشجویان خواهد بود.
- پس ازاتمام مهلت اعتراض، نمرات توسط منشی بخش در فرمت اداری تایپ شده و پس از تایید و مهر لیست نهایی توسط معاون آموزشی گروه و مسئول آموزش کارآموزان، به آموزش دانشکده ارسال می گردد.
تذکر برخی از قوانین آموزشی:
ماده 24 فصل چهارم آیین نامه آموزشی: درصورتیکه غیبت دانشجو در بخشهای کارآموزی و کارورزی مازاد بر یک دهم مدت دوره بوده و موجه تشخیص داده شود آن بخش حذف می شود و در صورت غیر موجه بودن نمره صفر منظور شود.
ماده 35و 36 فصل ششم آیین نامه آموزشی: معیار ارزیابی فقط نمره است و نمره در هر بخش بصورت عددی صفر تا بیست و حداقل نمره قبولی 12 می باشد. چنانچه دانشجو موفق به کسب حداقل نمره نشود موظف به تکرار آن بخش (تجدید دوره کامل) میباشد بنابراین هیچگونه توضیح دیگری خارج از چهارچوب فوق قابل قبول نمی باشد.
ماده 37 فصل ششم آیین نامه آموزشی: امتحان پایان دوره بایستی در آخرین روز اداری همان دوره انجام و حداکثر 10 روز پس از اتمام دوره نمرات به دانشکده پزشکی اعلام گردد. ضمن اینکه رسیدگی به اعتراضات در مدت زمان فوق توسط استاد مربوطه انجام شده بنابراین نمرات اعلام شده به دانشکده نمرات قطعی و نهایی تلقی می شود و از پذیرفتن نمرات جداگانه (خارج از لیست) و یا تجدیدنظر شده این دانشکده معذور می باشد.
همچنین باید لیست نمرات با امضا استاد مربوطه تایید و با نوارچسب پوشانده سپس یکبرگ اصل آن به دانشکده فرستاده شود و نسخه دوم در واحد آموزش آن بیمارستان بایگانی شود.از زمان حضور کارآموز در بخش تا پایان دوره، در صورت ارایه هرگونه درخواستی از جمله مرخصی ویا معذوریت ویا غیره که منجر به حذف بخش میشود، بایستی مراتب همراه با نظریه ریاست محترم بخش مربوطه به دانشکده منعکس گردد.